ponedjeljak, 1. listopada 2012.

Jednostavna štrudla s jabukama..


Danas je na redu bila štrudla s jabukama.. Ove dane sam kuhala sve i svašta, neka tradicionalna jela, nešto je bilo manje, nešto više uspješno..

Dobila sam domaće jabuke, i nisam dugo pekla nešto za desert, a ostalo je nešto od jučerašnjeg ručka za danas pa sam imala slobodno da pečem ovo..

Brzo i jednostavno, baš za mene.. :) Recept sam našla doma, napisan u maminoj kuharici..

Sastojci:

  • kupovne kore za pite i savijače
  • jabuke - ja sam uzela 7 komada
  • cimet
  • 3 jogurta - imala sam tekući doma pa sam taj koristila
  • 3 jajeta
  • 1 1/2 čaša griza (čaša je od jogurta)
  • 2 čaše kristalnog šećera
  • 1 čaša ulja
  • prašak za pecivo
  • šećer u prahu
Uključila sam pećnicu da se zagrije i namjestila temperaturu na 180°C dok sve ostalo ne pripremim..

Prvo sam izmješala jogurte, jaja, griz, šećer, ulje i prašak za pecivo u plastičnoj posudi.. Kada sam dobila jednoličnu smjesu, ostavila sam nek malo stoji.

Nakon toga sam ogulila jabuke i naribala ih, malo ih ocijedila, stavila malo griza u njih te cimeta i šećera koliko sam mislila da je dovoljno.. Šećeri se kako tko voli.. Ja volim cimet pa sam ga stavila malo više da se osjeti..

Razdvojila sam kupovne kore i mazala ih sa prethodno pripremljenom smjesom.. Namažu se dvije kore sa smjesom, i na treću se slažu jabuke..


 Sve zajedno se zarola i stavi u tepsiju.. Ja sam imala smjese za dvije štrudle..


Ostane još smjese s grizom, pa se srolane štrudle namažu s ostatkom smjese i stave u zagrijanu pečnicu..



Nakon otprilike 40min, štrudla je gotova.. Ili kad počne lagano dobivat smećkastu boju..


Na kraju sam štrudlu posipala sa šećerom u prahu..


I gotovo.. :)



Dobar tek,
Barbara

4 komentara:

  1. barbara,svaka cast! recept je stvarno odlican,jednostavan. danas sam ga upravo isprobala i ispalo je odlicno! hvala Barbara! Hvala na super obješnjenju recepta i slikama. pozdrav!

    OdgovoriIzbriši