subota, 9. kolovoza 2014.

Tmart - Pulsni oksimetar i Sat za mjerenje pulsa


Danas ću vam napisati recenziju o  dva vrlo korisna proizvoda. Oba su medicinska pomagala i služe baš za kućnu upotrebu. Radi se o Pulsnom oksimetru i o ručnom satu koji uz osnovnu funkciju mjeri i puls te računa izgubljene kalorije prilikom vježbanja.



Ne trebam vam predstavljati posebno ovu stranicu http://www.tmart.com/

Imaju jako široki spektar proizvoda po pristupačnim cijenama, a i poštarina je besplatna bez obzira na cifru koju potrošite.

Ova narudžba mi je došla za 2 tjedna.


  • OLED SPO2 PR Fingertip Pulse Oximeter - oko 115kn

Moje slike




PULSNA OKSIMETRIJA je neinvazivno mjerenje zasićenja pacijentove krvi kisikom (SaO2). Mjerenje je izraženo u postocima. Takvo mjerenje nije tako točno kao vrijednosti koje se dobiju iz uzorka krvi i mogu se koristiti samo kao orijentacijsko mjerilo zasićenosti kisikom. Normalne vrijednosti se kreću između 95-100%. Dodatni kisik se obično ne uvodi ukoliko vrijednost SaO2 nije niža od 88-90% u stanju mirovanja.
(više na Link)




Uređaj služi za mjerenje zasićenosti krvi kisikom. Ako je izmjerena vrijednost ispod 90%, može značiti da je osoba anemična i da može imati nekakvih plućnih problema (npr. astmu). Osim ovoga, mjeri i puls pa se isto tako može vidjeti da li su vrijednosti pulsa normalne (od 60-100).

Malen i lagan, jednostavan za korištenje. Uz njega se dobije i ova trakica za nošenje. Visokokvalitetni OLED ekran pruža uvid u više funkcija istovremeno: SpO2, srčanu frekvenciju, pokazivač pulsa i pletizmogram (ne vidi se na slikama zbog kuta slikanja).

Moguće zakretanje prikaza na ekranu u 4 smjera te sa dvije vrste prikaza pletizmograma - ukupno 8 različitih ekranskih prikaza.

Uređaj se odlikuje malom potrošnjom energije i sam se isključuje. Koristi dvije AAA 1.5V baterije

Došlo je zapakirano kako treba, nije bilo nikakvih oštećenja. Odmah sam ga isprobala i sve radi normalno. Sada sam malo pogledala cijene kod nas, ima ih od 500kn pa do 1000kn (možda i više). Ovom je cijena 115kn.
Lijeva brojka je saturacija kisikom, a desna puls. Izvrsno!

  • Pulse Heart Rate Calories Monitor Watch Tester Sport Fitness Black + Silver - oko 55kn

Moje slike




Sat koji, osim sto ima funkciju kao i normalan sat, ima i opciju štoperice, mjerenje trajanja vježbanja, mjerenje pulsa. U sat se vrlo jednostavno unesu osobni podaci - godine,težina i spol. Zbog toga može izračunati i izgubljene kalorije tijekom vježbanja na račun pulsa. Vodootporan.

Narukvica je gumena i ugodna za nositi.

Puls se mjeri tako da se na senzor stavi prst i on ga očita. Vrlo jednostavno i praktično. Sa satom je došla i baterija te upute.

Nakon sto sam mjerila puls pulsnim oksimetrom, probala sam i sa satom, i vrijednosti su bile skoro identične kaošto se i vidi na slikama.

Vrlo sam zadovoljna i jednim i drugim predmetom. Preporuka!

Osim ovih stvari, donosim vam još neke zanimljive preporuke sa Tmart-ove stranice

1. BP629 OMRON Series 3 Wrist Binded Blood Pressure Meter - oko 250kn

Mjerač krvnog tlaka, praktičan i jednostavan za nositi.

2. 2010D Body Fat Meter Measurer White and Blue - oko 25kn

Mjeri masnoće kako bi se mogao bolje pratiti njihov gubitak. Ima i mogućnost memoriranja podatakaLagan i jednostavan za korištenje. 

3. CONAIR GMT270GB 2-blade All-In-1 Trimmer - oko 200kn
Brijač sa hrpom nastavaka i mogućnosti.

4. New Portable Vibrating Body Anti-cellulite Massager White - oko 220kn

Masažer sa nekoliko nastavaka za uklanjanje celulita.

5. W-912 Electronic Meridian Energy Pen Therapy Instrument Silver and Black - oko 100kn

Olovka koja pomoću elektoničkih valova djeluje opuštajuće na organizam i zivčani sustav. Učinak akupunkture i masaže. Ima nekoliko stupnjeva koji se prilagođavaju potrebama.

6. Dual Channel Low-to-Middle Frequency Electric Massager - oko 90kn

Masažer za opuštanje i ugodan osjećaj. Djeluje na cirkulaciju i tako opušta tijelo. Jednostavan za korištenje.


Ovi su samo neke stvari koje sam našla na Tmart web shop-u, a koje želim imati kod sebe. Ne znam koji od ovih 6 proizvoda prvo želim isprobati, sve se čini odlično i korisno. 

Nakon što sam dobila ova dva recenzirana proizvoda, vjerujem da su i ovi ostali dobre kvalitete i da bi bili često u upotrebi.

Ako se odlučim za nešto, javim. ovo grozno promjenjivo vrijeme me ubija tako da malo opuštanja uopće ne bi škodilo. 

Pozz svima,
Barbara

Nema komentara:

Objavi komentar