petak, 8. studenoga 2013.

Wire wrapping - Tutorial - Projekt za Rukotvornicu


Nisam dugo ništa izrađivala i Franck-ova Rukotvornica me jednostvano natjerala na to. I hvala joj na tome.

Ako još ne znate o čemu točno pričam, sve možete pročitati na http://www.rukotvornica.eu/

Nikako mi nije stizalo kamenje koje sam narućila krajem 6 mjeseca (da, da, dobro ste pročitali). Već sam kupovala ahat od tog sellera i uvijek je sve stizalo na vrijeme pa sam i ovom paketu odlučila dati šansu. I evo, napokon se pojavio. :)

Kao što vidite na slici, ahat je i više nego divan i bilo bi šteta ne napraviti nešto od njega.

Prijavila sam projekt na Rukotvornici koji možete tu kliknuti -> Privjesak od ahata i žice

Ipak ću vam to tu predstaviti, a ja vas molim da mi i na njihovoj stranici date klik, tj. da glasate za mene (iako glavnu nagradu odlučuje stručni žiri).

Da krenemo..

Nakon što sam izabrala ahat koji želim, priredila sam si žicu (0,8mm i 0,4mm) i potreban alat. I naravno, Franck-ovu kavu:

Najteže je zapravo "zapakirat" kamen u žicu, barem meni. Odrezala sam 3 komada deblje žice i na sredini namotala i spojila s tanjom. Zapravo dobijem 6 krakova.  To mi je osnova. Naravno, može se koristiti i veći broj žica, ovisi o tome kako želite da izgleda privjesak na kraju. Nakon toga sam kamen učvrstila s prednje i stražnje strane da stoji. Ovakvi zavijuci su i na stražnjoj strani.

Slijedeći korak je učvrstiti kamen s bočne strane da se ne mrda lijevo - desno. Kao što se i vidi, bočne žice sam povezala s ovima prednjima, i za to sam koristila tanju žicu.

Kada je "okvir" gotov, kamen ubacujem unutra i pri vrhu sve zajedno učvršćujem. To napravim tako da ovih 6 žica omotam s tanjom, da sve budu na okupu.

Kada je kamen pričvršćen, od ovih žica što vire se pravi omča kroz koju ide lančić. Ne mogu se sjetiti jel to ima neki drugi naziv pa nek bude ovako.
Tri kratke žice sam odrezala kao višak, jednu najdužu sam ostavila za kasnije, a dvije sam spojila ispreplečući tanju žicu kako bih dobila ovo:

Kada je omča gotova, potrebna mi je žica kojom ću ju pričvrstiti za taj vrh privjeska kako bi se lančić mogao provući, a da ne ispada van. To sam odlučila napraviti tako da žicu 0,8mm omotam gusto za 0,4mm i dobijem ovo:
(i da, stvarno to moram tako gusto, nije kupljeno)

Omotanu žicu koristim kako bih napravila omču, ali i kako bis sakrila nedostatke na vrhu privjeska i da to lijepo i izgleda. Zbog toga ovaj pužić:

Ostala mi je još ona najduža žica. Ovo namotavanje jako volim i izgleda jako efektno pa sam se odlučila za njega.

Tu žicu sam pričvrstila na donji dio privjeska i napravila još jedan pužić.

Kako mi  se ovo gore činilo nekako prazno, još sam jedan dio deblje žice omotala tanjom, omotala privjesak pri vrhu i dobila dva manja pužića još. I naravno, kava se popila.



I slika za kraj, kako to izgleda kada je sve gotovo.

Kamen je stvarno predivan i nisam ga htjela jako zamotati.
Tu se ni ne vidi njegova ljepota kao kad se gleda na suncu, malo se prozire i te boje su puno jače.

O ahatu sam već prije pisala, neću ponavljat.

Stavljam link na moju stranicu na FB -> Nakit od žice B.arbara

Slobodno se možete javiti i pitati št vas zanima, kako na tu stranicu, tako i na moj email -> plavabarbie2209@gmail.com

To je to, nadam se da vam se privjesak sviđa.

Uživajte u vikendu i ovom sunčanom studenom,

Pozz,
Barbara

3 komentara: