nedjelja, 7. travnja 2013.

IOffer kupovina starki..


Vjerujem da su svi internet kupci došli do ove stranice..

Popularna je za one koji vole dizajnersku robu, ali si ju ne mogu priuštiti.. I ja ju volim, ali pokušavam što manje visiti na ovoj stranici da ne dođem u napast..

Ne mogu reći da sam protiv kupnje fejk stvari, ali nisam ni za.. Znam da svi mi volimo moderne stvari, ono što je in, a ne možemo si to priuštiti..

Kopije dizajnerske robe ipak nisu dizajnerske, iako je isti model u pitanju, nije to to.. Da se razumijemo, pod fejk mislim na Chanel torbicu sa logom Chanel, a na kopiju chanel torbicu koja nema nikakve oznake.. Jedno vrijeme su bile jako popularne, i imali su ih na svojim policama gotovo svi trgovacki lanci..

Valjda ste me razumjeli..

Na iOffer sam naletila na forum.hr, i oduševila sam se cijenama kad sam malo prolistala što se tamo nudi..

Evo vam neki linkovi, birat ću malo bolje sellere..

Ista je stavar kao na Ebay-u, pogledate feedback i po tome odlučite od koga želite kupovati. Osim što možete kupiti stvari odmah, možete se i cjenkat.. Tu nema aukcija, ali se ja redovno cjenkam, i nekad ušparam koji $, nekad ne..

Na Ebay-u je zabranjeno prodavanje fejk stvari, selleri se odmah uklone, a vama se predloži da dignete dispute..

Zbog toga ova stranica cvjeta, sve se nudi pod "pravim" imenima i izbor je ogroman..

Ja sam sebi naručivala UGG-sice.. Kupila sam neke looklike UGG-sice iz Engleske, ali pošto krivo gazim, džon je otišao dosta brzo.. Znači, nemaju nikakvu etiketu, nikakvu oznaku na sebi. Previše mi je dati za original (možda jednog dana).

Zbog toga sam se zaljubila u sive na iOfferu - obične visoke.
Uzela sam ih od sellera koji više nije dostupan.. Platila sam ih 300kn.. Došle su u UGG kutiji, u zaštitnoj vrečici, sa svim mogućim etiketama.. Nisam ih nikad uspoređivala s originalom, i ne znam koja je razlika ovako na prvu, ali vjerujem da razlike ima..

Mene su ugodno iznenadile, od kvalitetnog su materijala, udobne i tople.. Nosila sam ih cijelu zimu, malo ih je ovo blato uništilo, ali nakon dobrog pranja će biti kao nove.. Džon ni malo nije ulegnut, izvana su odlične..
Nije mi ni malo žao što sam riskirala s njima..

Druga stvar koju sam kupila su bile Ray Ban naočale.. Prijateljica je željela jedne, i to Jackie Ohh.. Izabrala je smeđe, ali su stigle nekakve smeđe tigraste.. Stvar je što su odlično izgledale, i tako da nije bilo problema.. Kad ih je vidio frend, i on je uzeo curi jedne, isti model, druga boja.. On se odlučio za bijele.. Izašle su ga 88kn.. Nažalost, ni taj seller više nije dostupan.

Imam njihovu sliku.


Ja nosim dioptrijske naočale tako da ih nisam ni isprobala, iako mi se sviđa oblik.. Da ih ona nije htjela, ostavila bih ih sebi, makar za plažu..

Razmišljala sam o kupovini Alexander McQueen šala s lubanjama.. zapravo, izabrala sam jedan i platila, ali nije nikad ni poslan pa mi se seller ispričao na zabuni i vratio novce..

Meni se ovaj sviđa -  Link

Sad malo gledam što sam si nekad spremila

Diesel sat - naravno, opet nije dostupan

Marc Jacobs mi je jedan od dražih dizajnera, i jedno vrijeme sam slinila za ovom torbom - Link
Zapravo, još slinim.

Evo i famozna Celine - Link
I da dalje ne nabrajam.. Svatko si nešto može naći..

A opet, možete ostat vjerni  Zari, H&M, i svim tim trgovinama koje prave nešto slično ovim traženim stvarčicama..

Na iOffer-u ja kupujem jednu stvar redovito - All Star Converse..

Uzela sam ljubičaste prije dvije godine, nosila sam ih cijelo ljeto, i još su super..

Isto tako, naručila sam i nekim poznanicima, oni su isto zadovoljni, pogotovo mame koje djeca ubiju u želji za starkama, a cijena u trgovini im je previsoka.. Oni su isto zadovoljni ovom verzijom..

Neki dan mi je baš stigla nova narudžba. Sebi sam uzela visoke bijele, a još su u igri bile visoke bordo (te još nisu stigle do mene), niske bordo, crvene, crne i tamno plave.

Uzimala sam ih od ovih sellera - Link1 Link2 







Evo i mojih slika:

Kao što vidite, neke su došle u kutiji, neke ne, ali su sve čitave.


Moje bijele




Niske bordo





Niske crvene




Niske crne



Niske plave



Ja sam uzimala svoj broj, i meni su taman.

Naravno, ne može ovo proći jednostavno - pošto sam naručivala 3 odjednom, i u porukama mi je sve išlo u istom redu prilikom naručivanja, niske crne su došle krivi broj. Ne isplati mi se kontaktirat sellera i vraćat ih.

Tako da ako netko želi, može otkupiti crne niske, broj 36 - 140kn

Iako se s Kinezima nikad ne zna, ove ŽELIM

A ima ih i u drugim bojama


Oprostite što kasnim s postom, znam da sam jučer obećala, ali stvarno nisam stigla.. Oduzme to dosta vremena..

Žao mi je što je vikend gotov.. Sutra idem na svoje prvo testiranje za posao, nadam se da će proći ok.. Barem da vidim kako ljudi dišu na tom, kakva je atmosfera i da i to iskustvo prođem..

Držite fige, a ja idem to još ponoviti..

Pozdrav,
Barbara

Slobodno sve pitajte što vas zanima na plavabarbie2209@gmail.com, ako ne želite pisati u komentare..

I još uvijek primam vaše recenzije..

Broj komentara: 27:

  1. u kojim je to valutama na ioffer-u? ovo p prekriženo? i od kojeg selera si dobila starke bez kutije? i kak s carinom? sorry znam da ima 100 pitanja, pogotovo ak odgovor ima u tekstu,al sam fkt preumorna da sad čitam sve :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su cijene u kunama.. Valutu promijenis na gornjoj traci, skroz na vrhu stranice desno..
      Nemam pojma vise koje su bile u kutiji, mislim bijele i plave, jer sam njih dvoje narucivala.. Sve sam ih izmjesala pa vise nisam sigurna.. Znaci, s link1.
      Sto se tice carine, narucila mi je frendica u BIH i kad je dolazila u HR, donijela mi.. Koliko citam po forumima, do sada nije bilo problema s carinom kada je ZG u pitanju, a isto se narucivalo po nekoliko komada.. Za Osijek i Rijeku znam da je bilo problema, a za Slit vise nisam sigurna pa necu nista reci..

      Izbriši
    2. puno puno hvala :)
      btw. ovisna sam o tvom blogu, priznajem :P
      iako ne ostavim komentar-čitam te <3
      :*

      Izbriši
    3. Hvala.. :) Slobodno svrati opet..

      Izbriši
  2. odličan je blog, napokon blog s recenzijama i super idejama

    što se tiče ioffera, nisam nikad kupovala preko njega, ok je jer znaš što kupuješ i svjesno s jedne strane ulaziš u rizik s carinom, a ne kao na e bayu na kojem photoshopaju oznake pa ti na kraju najobičniji sat dođe s mk oznakama

    sve conversice su prelijepe, već dugo želim mint i bijele ali mi je too much dati skoro 500 kn za platnene tenisice, dok se s druge strane ne želim za 200-tinjak kuna zezati s carinom i problemima koji nastanu

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvo hvala na pohvalama.. :) Tesko mi je odrzavat ga stalno aktualnim jer nemam toliko kupovina za cesce postove, pa zato ubacim svasta po malo.. Zato i pokusavam navest ljude da mi salju svoje slike i napisu nesto o predmetu.. Dobro dodje vidjeti kako to izgleda na nasim slikama..

    Sto se ovog drugog tice, dvije frendice su uzimale kistove s ebaya, ni u imenu, ni na slikama nije bilo nikakvih oznaka, a na kraju dosli MAC kistovi.. I obje frendice su dobile poziv i prijavu.. :(

    I u ovom trecem si u pravu, ne bih se ni ja zezala s tim da ne mogu izbjec to nekako..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidjela sam stranicu i naručivala bi ali se bojim prijave. što se događa? to je kazneno djelo?

      Izbriši
    2. Ne znam točno kako ide procedura, ali je kaznjivo uvozit fejk robu.. Znam da su mnogi dobivali prijavu i poziv od neke odvjetnicke kuce.. Ne znam jesu li isli na sud, jesu li platili spaljivanje i povredu prava (to se sve u tuzbi navodi), ali znam da su neki isli potpisati izjavu da vise nece narucivat fejk conversice i s tim je za njih te prica zavrsila..

      Raspitaj se malo jel netko oko tebe narucivao sa Ioffera, znam da cure redovno narucuju na ZG bez imalo straha i problema.. E sad, ako zelis probat, probaj.. Za Osijek, Rijeku i Split sam cula da to sankcioniraju.

      Izbriši
  4. Ako se naruče starke u BiH ne postoji mogućnost onih kazni za fejk kao kod nas?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja do sada nisam imala problema, ali stvarno ne znam kako je to kod njih zakonom regulirano.. Znam da i kod njih mozes svakako proci, sto se tice carine, ako se naruci nesto skuplje.. Zapravo sve ovisi od carine do carine, bas kao i kod nas.. Tako da se malo raspitaj gdje ce proci sigurno, a gdje bi mozda strepila..

      Izbriši
  5. Jel' ikao kupovao parfeme preko ioffer-a? Iskustva?

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam uzimala, ali nisam na kraju bila prezadovoljna.. :( Dosta su losi, jedan mi je dosao razbijen pa sam se natezala oko toga, bocice dodju ostecene, tj. dosle su dvije ostecene, izgrebene. Uglavnom, ne bih vise uzimala parfeme s Ioffera. Mozda sam ja prezahtjevna jer stvarno parfeme volim i imam povecu kolekciju bocica koje sam skupila godinama.. Mozda ti budes imala/imao bolje iskustvo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na odgovoru necu onda ni pokusavati :D Imam jos jedno pitanje ..Narucio sam starke prije desetak dana i dobio broj za pracenje /tracking number/ no medjutim ne radi ne mogu ga pratiti... a prodavac se ne javlja , sta da radim ? :/ prvi put kupujem na ovom sajtu pa ne znam najbolje....

      Hvala

      Izbriši
    2. Sto se tice trackinga, probaj tu http://ips.posta.hr/ ili tu http://www.17track.net/index_en.shtml

      Moguce je da ce ti se na stranicama HR poste pjaviti informcije tek kada dodje u HR.. Moguce je i da jednostavno nesto ne valja s brojem, a svejedno ce ti doci starke.. Pricekaj 30 dana, ako ne dodju, javi se prodavacu, i oko 40og dana digni dispute (ako se jos uvijek ne pojave). :)

      Izbriši
  7. Sta mislite da li su original? meni se cini da jesu :)
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=661552487204740&set=a.609855375707785.156562.562200537139936&type=1&theater

    OdgovoriIzbriši
  8. Hmm.. Gledala sam cijeli album starki, i na kutiji su kineska slova, kao i na etiketi.. A i po cijeni mi se ne cini da su original.. Tj, to su ko i ove moje, samo sam ih ja platila duplo manje..

    Gledala sam i druge stvari, i jedne Adidas su meni zapele za oko.. :) MOzda nadjem i njih jos negdje na netu.

    OdgovoriIzbriši
  9. jel bi htjela kupovati i za nekog drugog te poslati poduzecem ili nesto?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajd mi se javi na email pa cemo se dogovoriti.. Ovisi sto trebas, a i pri placanju mogu staviti tvoju adresu pa dodje direktno tebi.
      Email je plavabarbie2209@gmail.com

      Izbriši
  10. Nesto sam pretrazivala o ioffer-u i naleti na ovaj blog ...Sve pohvale :)) Zanima me da li jos narucujes i kako ide? Posto vidim da selleri brzo "nestaju" :/ Tacnije zanimaju me nike free run patike pa ako si ti narucivala ili znas nekoga da jeste, kako ide sa brojevima, da li su boje slicne ili iste kao original?
    LP :)

    OdgovoriIzbriši
  11. E nisam dugo s Ioffera nista uzimala, pogotovo otkako su postrozili carinu i kaznjavaju uvoz lazne robe tako da se ne zelim igrat s tim..
    Sa Ioffera sam uzimala samo starke tako da ti ne mogu pomoc oko brojeva.
    Pogledaj si patike i na aliexpress.

    OdgovoriIzbriši
  12. Znaš li još koju stranicu sa starkama,a da ih toliko ne provjeravaju na carini?? :)

    OdgovoriIzbriši
  13. E nemam pojma. Mislim da ti cak nije ni vazna stranica. Mozda da se dogovoris sa prodavacem da na paket stavi natpis jewelry ili tako nesto, i da ih salje bez kutije, samo u onom bubble wrapu.. Paket bi bio manji, ne bi pisalo da su cipele na njemu i mozda bi se provukao kod carine. Jedino da probas naci nesto da se salje iz EU, a onda bih i ja htjela znat za tu stranicu pa javi ako na nesto dobro naidjes.. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Mozete li mi reci jel pametno onda narucivati sada starke preko ioffera?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, ja ih ne bih kupovala..
      Sada se i kod nas u trgovinama mogu naci originali za 250-300kn kada su razne akcije i late night kupovine. Kazna je prevelika da se riskira ta razlika od 100-150kn.

      Izbriši
    2. Vec dugo gledam air maxice priko ioffera i aliexpressa,izgledaju odlicno na slikama a i cijene(170-400kn). Postoji li sansa da ih narucim a da neman problema sa carinom,i koja je stranica bolja/sigurnija? Inace kupujem priko ebaya,ali kostaju tamo koliko i kod nas

      Izbriši
    3. Ne znam sto da ti napisem, nisam nista uzimala sa aliexpressa, ali nisam dugo ni sa ioffera. Do sada nisam cula da su cure imale problema, uzimale su sa aliexpressa, zadovoljne su i cijenom i kvalitetom, proslo bez problema na carini.
      Ja sam kupila kod nas u trgovini neki drugi model Nike, platila oko 300kn i meni su super. Da uzimam Air Max, uzela bih na Asosu, original su, nema problema s carinom, a neki modeli se mogu naci za 500, 600kn sto mi je ipak bolje nego strahovat od carine, a i moze mi na kraju doci katastrofa tenisica.

      Ako uzmes s neke stranice, javi iskustva, zanima i mene tocna kvaliteta i kako ide sve. :)

      Izbriši
    4. Aha, a evo volim se raspitat cisto da se ne zeznem,jer ne znam sta je gore-da je prodavac prevarant ili da imam problema sa carinom. Ali ako sta narucim,javim kako je proslo :)

      Izbriši