petak, 4. siječnja 2013.

Kako organizirati kozmetiku..


Znam da sam zakazala i malo zapustila blog, ali sam baš bila u gužvi oko ovih blagdana i nisam ništa stigla.. Tako da sam sada uhvatila nešto slobodnog vremena, pregledala popis mogućih tema, prošvrljala po Google-u i Ebay-u i evo novog posta..

Ali prvo da vam svima zaželim sretnu i blagoslovljenu 2013. godinu.. Sanjajte i nadam se da će vam se svi snovi i želje ispuniti.. Meni je prošla godina bila stvarno godina smaka svijeta, ali zato se nadam da će ova biti puno puno bolja jer gore od prošle jednostavno ne može biti.. 

Zato dosta plakanja i kukanja i sve najbolje ljudi. Nadam se da ćemo se družiti i dalje..


Kao što i sam naslov kaže, našla sam neke zgodne ideje i stvarčice za čuvanje komzetike, od DIY do Ebay-a pa ću sve strpati u jedan post.. 

Ja nemam puno kozmetike, imam osnovnu hidratantnu kremu za svaki dan, tekući i puder u kamenu, rumenilo, sjenila, koje sjajilo, olovke za oči i maskaru, i nekoliko kistova - taman za ono što imam.. Problem je što ja imam nekoliko parfema, a uz to si ostavljam i stare bočice parfema, i imam ih popriličan broj.. Mogla bih to jednom uslikat i staviti slike i svoje dojmove o njima.. Iako neke prazne bočice imam jako jako dugo, parfem je toliko kvalitetan da se još malo i sada osjeti.. Vjerojatno je miris izmijenjen malo od stajanja, ali ne smrdi i onaj osnovni miris se osjeti..

No, dosta o parfemima, to će ići nekom drugom prilikom.. Evo što sam zanimljivo našla:

1. Make up u slici - nemam bolji naziv, ali je to to.. :) Ovo stavljam na prvo mjesto jer je meni na prvom mjestu.. Odlična ideja, jednostavno za napraviti, učinkovito i efektno.. Pogotovo ako imate malo kozmetike kao što ja imam pa bi mi sve stalo u jedan okvir..




2. Okrugli držač- ne zauzima puno mjesta, a može se puno stavari staviti, piše i do 100 komada..

Link 

Cijena mu je 29,82$, ali nisam gledala gdje sve šalju i kolika je poštarina..

3. Ploča s teglicama - divno izgleda.. I isto kao i prvo, jednostavno za napraviti.. Zapravo bi bilo odlično iskombinirati te dvije ideje.. E to bi onda bila prava stvar..


4. Drveni držač kistova i ruževa - jako zgodno izgleda.. I odličan je dodatak svakoj sobi i stolu.. Pogotovo ako u jednu rupu stavite i nešto ukrasno, nekakav cvijet. Uposlite susjeda, dečka, brata ili već nekog ko zna baratat bušilicom i neka vam nešto slično napravi..



5. Plastični držač - ovo je vrlo praktično, ali još ne znam jel mi se sviđa ili ne.. Vjerojatno bih nešto ovakvo držala u malom ormariću. Nisam baš ljubitelj čiste plastike..


Na linku je stvarno velik izbor ovih plastičnih organizatora.. Cijena je od nekih 12$ pa nadalje. Može si svatko nešto izabrat.. 







6. Držač ruževa - ovo mi barem ne treba.. :) Kao što sam i rekla na početku, imam 3,4 sjajila i to je to.. Iako sam u potrazi za savršenim crvenim ružem.. Ili ljubičastim.. Još se nisam odlučila i nikako da naletim baš na ono što želim..


Izgleda jednostavno za napraviti, ali te jednostavne stvari su i najpipljavije.. Sretno u izradi.. :)

7. Držač od starih narukvica - u ovo bi stvarno stalo samo nekoliko kistova i pokoja olovka.. Nije toliko učinkovito, ali je zgodan i neobičan ukras.. Ako imate stare oguljene narukvice, možete ih prebojati, preljepiti tkaninom ili jednostavno ostaviti takve, i napraviti od njih sasvim novu stvar..


8. Šarene kartonske kutije - ovo stvarno možete naći svagdje.. Ja sam na ove slučajno naletjela na Ebay-u i baš mi se sviđaju uzorci.. Možda su mi ovako preskupe na Buy now opciji, ali sam si spremila link na aukciju pa ću vidjet kako će im se kretat cijena.. Ja ih planiram upotrijebiti nekako za nakit..




9. Platneni držač - odlična stvar za kupaonu - za vate, štapiće, šiljilo i ostale sitnice bez kojih se zapravo ne može, a uvijek zaboravimo na njih.. Na Ebay-u je oko 10kn..




10. Papirni držač - ovo odvajam od onih kutija jer je ipak malo drukčije.. Slatko i stvoreno za svaki stol.. I pregledno.. Dosta je malo, ali 2,3 će riješiti problem..



11. Čaše - i ovo je meni jedno od najdražih riješenja.. A i jeftino.. Obične čaše se mogu naći stvarno povoljno, a na vama je što ćete staviti unutra da drži olovke i kistove.. Mogućnosti je stvarno mnogo, i uklopit će se u svaki prostor.. Ovo sa zrncima kave je super..


12. Mrežasta vreća - ove bih ja pokačila po svim ručkicama, i onda bi tek nastao problem.. Ovo nije loše ako se zakače na male kukice i to na unutrašnju stranu vrata od ormarića.. Tako je sve na jednom mjestu, ne smeta i lako moežete do željen stvari jer je sve vidljivo..


13. Putna torbica - vjerujem da ovo svatko ima, a većina i drži svoju kozmetiku u tom.. Ja koristim samo za put, a šminka mi stoji poslagana na police, te u limenkama od Nescafea koje sam obljepila. Ovo mi je stvarno samo za put i stane mi baš ono što mi treba.. Ove stavljam jer su baš slatke, a možda nekom treba i promjena..






Nadam se da ste dobili nekakvu zanimljivu ideju, ili barem da će vam koristiti ovi linkovi na Ebay.. 

Prijateljice i ja smo imale Secret Santa darivanje, ali smo ga otkazale dok se svih 5 ne skupimo na jedno mjesto.. Živimo po cijeloj Lijepoj Našoj, prijateljice smo od srednje škole i nismo se uspjele naći sve odjednom.. Krajem mjeseca je darivanje, a ja sam smislila savršen poklon.. Stvar je u tome da sve mora biti na principu "uradi sam". Zato uskoro slijedi post o tome, iako još nije sve gotovo.. Nadam se da će se i vama ideje svidjeti.. 

Neću puno otkrivati..

Evo, dosta o kozmetici i organiziranju.. Idem pogledati neki dobar film.. Ma lažem, našla sam nekakve odlične bookmarkse na Ebay-u, dok sam tražila stvari za ovaj post,pa  idem pogledati što se sve nudi..

Laku noć ekipa,
Barbara



Broj komentara: 7:

  1. koliko dobrih ideja :3 no zasad su mi dovoljne dvije ove kosare http://cdn2.jysk.com/getimage/web.large/3809702/WEB/1013 - jedna za make up, druga za za lakove... no jednog dana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni treba za kcer koja ima bilion karmina neki veci pa ne znam koji od svih ovih

      Izbriši
  2. Ja lakove imam svagdje tako da bi mi ova kosarica bila super za njih.. Bas cu pogledat po tim trgovinama sa svim i svacim..

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja imam ovo malo: http://www.ebay.com/itm/New-Folding-Multifunction-Makeup-Cosmetic-Storage-Box-Container-Case-Organizer-/130814371933?pt=PDA_Accessories&hash=item1e7524e85d ali par stvarčica mi stane unutra, na ove vanjske dijelove (za kistove)ne smijem ništa ni staviti jer je dosta nestabilno i plitko, tako da zapravo i nema neku svoju funkciju. Stvar je bezveze.
    Sviđa mi se ideja sa čašom i unutra kava ili grah (jel bio to grah? :D)ali opet, nije fora da pretrpaš tu čašu, onda efekt zrnaca uopće ne dolazi do izražaja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Steta, izgleda bas ok.. Ja za sada za kistove imam limenku od Nescaffe-a, a inace nemam puno kozmetike pa sve drzim o urmaricu.. Jedino ne znam sto s parfemima, o njima sam ovisna, imam ih puno, jos i skupljam prazne bocice, pa su mi razbacani po cijeloj sobi..

      Izbriši
  4. Da, baš sam si razmišljala što napraviti sa limenkom od nescaffea, dala si mi odličnu ideju :) Zašto skupljaš prazne bočice parfema? Ja imam cca 6-7 bočica parfema i držim ih u kupaonskom ormariću, podaleko od svjetla, kao tako mora biti, da ne oksidiraju ili što već. Trebam malo organizirat stvari po stanu, jer sam podstanar, a ovaj stan ne obiluje policama i ormarima, pa imam problema s time, nažalost.

    OdgovoriIzbriši
  5. Skupljam ih oduvijek, tj bilo mi zao baciti pa ih se s godinama skupilo poprilicno.. Stavila sam ih u kutiju od cipela da ne skupljaju prasinu i ne smetaju.. Ima ih svakakvih, i kad imam veliko spremanje i naletim na kutiju, uvijek ih pregledam i ubacim koju novu.. Mozda ih uskoro i poslikam sve, neke jos imaju pravi miris..

    OdgovoriIzbriši