subota, 31. svibnja 2014.

Tmart.com - digitalni fotoapart - DC620 3.0"LCD HD 5X Optical Zoom Digital Camera

EVO ME!

Ajme, znam da me nema dugo, možda i predugo, ali jednostavno mi se nije dalo ništa tipkat.

Jedan od razloga, možda i najveći razlog je taj što nisam imala to s čim slikat. Moja SE Xperia X10 ima kameru 8,1Mp, ali su slike iz interijera jako loše i nikako nisam bila zadovoljna s tim.

Još imam jedan problem, i to ne samo na blogu. Ne mogu upload-at slike s laptopa, tj. ne otvori mi se onaj prozorčić gdje se biraju slike. Isto tako, ne mogu spremiti slike na laptop. Pokaže mi se pješčani sat i malo se vrti, ali se ništa ne otvara. Inače mi i lijeva i desna tipka rade kako treba. Ako netko zna riješenje, nek mi pomogne. Molim vas! Sada ću staviti slike tako da ih prvo upload-am na Photobucket, tj. da ih "prevučem" u okvir za upload-anje i onda kopirat URL. To mi oduzima malo više vremena, ali je jedini način koji sam uspjela smislit pošto to ne mogu napraviti direktno.

E sada, da se vratim na ovaj post.

Ostala sam bez svog digitalca i tu je uletio http://www.tmart.com/ i oduševio me! Kako bih i dalje vodila ovaj blog, poklonili su mi digitalni fotoapart!  

Thank you Tmart! 

  • DC620 3.0"LCD HD 5X Optical Zoom Digital Camera US Standard Pink - oko 450kn

Moje slike





Specifications

Sensor16.0 Mega Pixel
Image ResolutionVGA, 1M, 2M, 3M, 5M, 7M, 8M, 9M, 10M, 12M, 14M, 16M
Zoom5X Optical Zoom
Video Resolution320x240 (QVGA); 640x480 (VGA); 1280x720 (720P)
File FormatPicture: JPEG, Video: AVI
EV Compensatioin-3.0~+3.0EV
LensF=3-5.6
Focus Lengthf=6.2-31.0mm
Screen3.0" TFT Color LCD Screen
External MemorySD Card Supports up to 32GB (SD card not included)
PC InterfaceUSB 2.0
Power Source600mAh Li-ion Rechargeable Battery
Light SensibilityAutomatic, 100, 200, 40014. Shutter Speed: Electronic Shutter 1/2~1/2000 secconds15. Shooting Model: Single, Continuous shooting, Timing Self-taking(2s / 5s/ 10s)16. Operations System: Support 98/2000/ME/XP/Mac
ColorPink
Dimensions(3.94 x 2.28 x 0.87)" / (10 x 5.8 x 2.2)cm(L x W x H)
Weight341 g / 12.03 oz

ODLIČAN!

Fotoaparat je isti kao i na njihovim slikama, izabrala sam roza i roza je i došao. Iako je isprva bio kineski meni, vrlo je jednostavan za koristiti i brzo sam postavke postavila na engleski.

Uz njega se dobije USB kabl/punjač, baršunasta futrola za mobitel, trakica za vezanje i upute na engleskom. Punjač je jedino došao za američke utičnice, ali imam naš pa mi to nije problem. Pri kupovini svakako naglasite da vam treba europski punjač (ili izaberite takav, tu već u nazivu piše da je za SAD), ja na to nisam računala i nisam ih posebno kontakrirala.

Već se i tu vidi razlika između slika koje sam njime slikala i mobitelom. Prve dvije su slikane digitalcem, a zadnje tri sa već spomenutom SE Xperia X10. Naravno, digitalac ima duplo više Mp, cijena im je skoro 8 puta različita. Ovo je original SE i kupljen je kod nas u centru.

Došao je za nekih mjesec dana, dobila sam tracking number. Nisam imala nikakvih problema s carinom, nisu otvarali paket jer je na njemu pisalo da je iz Švedske (to mi je pokazivao i TN - Švedska - Singapur)

Koliko mi se nije dalo voditi blog bez dobrih slika, toliko sam sad sretna i oduševljena što mogu imati barem nekakvu kvalitetu slika.

Evo što sam uslikala kod sebe doma, jedino sam smanjila sliku u PhotoScape-u i dodala ime, ništa drugo nisam dirala. (na trećoj se ime ne vidi najbolje, ispod je datum jer ga još onda nisam maknula sa slike)




Meni su slike super i zadovoljna sam kvalitetom. Macro opcija radi sve kako treba.

Već sam poslikala nakit i nešto šminke za slijedeće postove i recenzije, a i jedna voćna torta se upravo hladi pa očekujte i njen recept i slike uskoro.

Još se moram malo igrat s postavkama i svjetlom, namjestiti i skužiti kako mi najbolje odgovara.

U svakom slučaju, preporuka za fotoaparat i općenito za http://www.tmart.com/

Pozz,
Barbara

2 komentara:

  1. joj katastrofa sto ne mozes spremiti slike na laptop : ( ali digitalac je presladak, svidja mi se boja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, prava katastrofa.. U Chromu mi sve radi nrmalno, u Mozilli nece.. Sad Chrom koristim za blog, a ovo za sve ostalo..

      I da, fotic je presladak, boja divna.. Pravi zenski i blogerski za slikanje sminke i odjece i kolace.. :D

      Izbriši