petak, 12. travnja 2013.

Hobi u povojima - wire wrapping - ahat


Na Ebay-u sam našla predivne narukvice s kristalima - ahat.. Kupila sam dvije, ali nažalost, kamenje nije bilo dosta dobro pričvršćeno, i izgubila sam ih negdje.. Možda su negdje u autu, ili ispod ormara, ali ih nema..

Malo sam čitala o ahatu, i ispalo je da je to kamen za one rođene u rujnu (tu sam!), i za horoskopski znak Blizanci..

Meni se svidio zbog svog izgleda, raznih je boja, a ja boje volim.. 

Čitala sam o njegovom značenju, i ovaj kristal ima, tako se vjeruje, vrlo širok raspon dobrih vibracija.. Ahat daje hrabrost, snagu, energiju i ojačava samopouzdanje.. Čak piše da i unosi sklad u naš život, te pomaže pri izlječenju..

Moram priznati, nisam nikada čitala o kristalima i njihovim moćima, ali ovo baš djeluje zanimljivo.. I volim znati takve stvari..

Ovaj kristal je dosta jeftin, iako neki njegovi primjerci mogu doseći i vrlo visoku cijenu.. 

Piše još i da je vulkanskog podrijetla i da spada u skupinu kalcedona.. Nastaju hlađenjem lave pri čemu se kristalizira žila ahata. Velike količine mineralne otopine (koje je donijela lava) su nosile u sebi kvarc koji se taložio i stvarao ahat..

Najveća nalazišta su u Argentini, Urugvaju, Brazilu ima ga i u Europi i nešto u Africi, a u Hrvatskoj je veliko nalazište ahata u Lepoglavi.

 Budući da se može rezati na vrlo tanke i velike ploče upotrebljava se za dekoraciju prostora, različita energetska liječenja, dakle u kristaloterapiji te u industriji. (Link - možete nešto više o tome pročitati).

Sada na red dolazi moje kamenje i ono što želim i planiram s njim..

Na Ebay-u sam uspjela izbidati nekoliko divnih primjeraka.. Tek sam ih kupila prije 3 dana, tako da još nisu kod mene, ali vam ih uslikam čim stignu, a i pokažem što sam napravila..

Sad ne mogu dočekat da stignu

Nisam još sigurna koji mi se najviše sviđa, ali mislim da trenutno vodi ovaj plavi u drugom redu.. Raznih su dimenzija, od 4 - 6cm dužine.. Nadam se da i uživo izgledaju ovako..

A sada da vam pokažem kako će to jednog dana izgledat.. :) Barem slično biti..

Ove slike su s neta, kada sam upisala "wire wrapping pendant", "agate pendant", "wire stone".

Služe mi za inspiraciju i ideje, i da me natjeraju da se potrudim malo više oko toga..

Znači sve slike su s neta, spremila sam ih na laptop pa nemam linkove za njih.. Neki su s Etsy-a, neki s Devianart-a, neki s raznih blogova..














 Naravno, ovi već spadaju u mala umjetnička djela..

Ne brinite, imam spremljene i neke puuuno jednostavnije.. Isto tako, našla sam odlične tutoriale na YouTube-u, kao i super blog jedne Mađarice.. Ništa ne razumijem, ali je zato sve objašnjeno slikama..

A Ebay-a sam još naručila i bakrenu žicu (posrebrenu), 0.8mm (20 gauge), 0.6mm (22 gauge) i 0.4mm (26 gauge). Piše da je za izradu nakita, a pošto je bakrena, ne bi trebalo biti problema oko savijanja i motanja.

Isto tako, naručila sam i 10 "srebrnih" lančića - nadam se da neće izgledat tako jeftino koliko koštaju.. :)

Alat imam doma, imam pun kofer alata, i našla sam u njemu i ono što meni treba..

Detalji stižu kad se sav materijal prikupi i kada nešto počnem raditi s tim.. Nadam se da ćete biti dobri kritičari..

Danas dva posta! Imala sam malo više vremena, a i vikend počinje, treba malo odmorit dušu i uživat u onom što volimo, a ne što moramo..

Lijep pozdrav,
Barbara

1 komentar: