četvrtak, 6. prosinca 2012.

Uređenje doma - Božićni ukrasi..

NAPOKON..!! Započeo je prosinac i došlo je moje omiljeno doba godine.. Jeeeeeei..

Iako još nisam počela slušati Božićne pjesme, snijeg i magla su me lagano uljuljali u prosinac i zimu.. I već sam posadila i pšenicu..

Osim toga, kod nas se doma uvijek kupovao adventski vijenac i vijenac za vrata, kao i svi ostali ukrasi.. Malo me ovo doba uhvatilo nespremnom, imam nekih drugih obaveza, ali sam zato našla odlične ideje koje ću možda upotrijebiti u nekoj drugoj prigodi.. Prijateljica planira zimsko vjenčanje pa ću vjerojatno pomoći sa "svojim" idejama.. Mene su oborile s nogu pa vam ih predstavljam..

1. Kuglice
Sliku sam našla na Pinterest-u i spremila si u mapu tako da nemam link za nju.. :(

Malo sam tražila po netu kako napraviti ove kuglice najjednostavnije.. Mogu se upotrijebiti kuglice od stiropora ili čak i stare oštećene kuglice koje su već izgubile sjaj.. Mislim da sam baš prošle godine napravila čišćenje tako da ih nemam, al vjerujem da bih nešto ovako pokušala..

Kao ljepilo se može koristiti smjesa brašna i vode (Link za postupak), drvofix ili nekakvo prozirno ljepilo.. Komadi novina se stavljaju na kuglice i premazuju ljepilom dok se cijela kuglica ne obloži.. Nakon sušenja, kuglice namažete šljokicama i gotovo.. 


Uvijek su mi se sviđale ove kuglice.. Ima ih i za kupiti, ali se i naprave vrlo jednostavno.. Da vam ne opisujem sve, evo Link na blog od prijateljice gdje je ona sve detaljno opisala..

 Link

I za ovo možete upotrijebiti stare kuglice bez sjaja, ili one od prošle godine koje vam se ne uklapaju u ovogodišnje ideje.. U trgovinama materijalom, razne tkanine možete naći po stvarno povoljnim cijenama i tako za malo novaca napraviti sasvim nešto novo i unikatno..

2. Čaše


Odlične su mi i jedne i druge čaše.. Iako je meni dovoljno i samo staviti šećer na rub čaše, limun i gotovo.. Ili nekakve čokoladne mrvice.. Ove male kapice još nisam nigdje vidjela, a ovo dno čaše bi se moglo obojati akrilnim bojama..

3. Mala drvca
 Link

 Link

 Link

 Link

Link

Link

Od ovih koje sam stavila, imam 3 favorita i milim da pobjeđuje ova predzadnja ideja (zapravo i zadnja). Ako nemate puno prostora, a ipak želite bor, evo ga.. Nije bor, ali je bor.. :) Hmm.. Ne mogu se odlučiti..

4. Drvene pahuljice
Link

Pahuljice su super, i sviđaju mi se više nego obične papirnate.. Strpljenje i pažljiva ruka, i problem riješen.

5.Ukrasne svijeće

 Link

 Link

 Link

 Link

Svijeće su za mene ono što čini Božični ugođaj Božičnim.. Obožavam ih, i nekako me smiruju.. Ja ću svoje obljepiti štapićima cimeta.. Volim i cimet, i redovno ga stavljam u instant kavu, pogotovo kad dođe zima.. Volim njegov miris i baš podsjeća na dom..

6. Papirnate zvijezde

 Link


Ove zvijezde će poslužit za ukrašavanje prozora, vijenca, ili baš bora.. Trebaju vam komadići papira koji su ostalih od nekih drugih ideja.. Što šarenije, to bolje.. Barem je ovo vrijeme kiča i sve je dozvoljeno..

7. Češeri

Link


Link



Živim pokraj crnogorične šume i oduvijek su mi češeri dragi jer sam ih kao dijete skupljala.. Naravno, ne u neke pametne svrhe, više su mi služili za gađanje.. No, sada se to promijenilo.. Da mogu birat, ja bih ih obojala i stavila u te visoke vaze.. Savršen su dodatak..

8. Ne tako obični vijenac za vrata


Kao što sam i napisala, moj je kupovini, ali me slijedeće godine ništa neće spriječiti da napravim svoj.. Možda je prerano da već pričam o slijedećoj godini, ali ova mi je jako brzo prošla, a mislim da će slijedeća još brže.. Zato nikad nije prerano.. :)

9. Zvončići


Čim sam ovo vidjela, krenula sam u potragu za nekakvom sličnom kutijom.. Kutiju sam našla, smislila kako napraviti pozadinu, ali nemam zvončiće.. Uf..

10. Keks kućica
Link

Gledala sam nedavno Shrek-ove strašne priče i Gingerbread je bio glavni zlikovac, tj. Gingercura je sijala strah i prezir.. I netko mi je ispričao bajku o Ivici i Marici.. :)  Nismo se jedino mogli složiti kako je vještičina kuća izgledala.. Ja mislim baš ovako jer joj ja ne bih mogla odoljeti..


11. Uokvirene kuglice



Mislim da imam jedan neiskorišteni plavi okvir i ovo će biti moj Božićni uradak.. Imam hrpu kuglica u kutijama, i iako mislim da će mi bor biti pretrpan, ipak ću kupiti koju zanimljivu novu i napraviti nešto slično.. Još nemam idealno mjesto gdje bih to objesila, ali kad bude gotovo, mislim da će mi doći samo od sebe..

Dosta ideja za sada, slijedeći post će biti o umatanju poklona, već sam našla neke zanimljive ideje.. Kao i o pravljenju čestitki.. Bit će to 2 u 1.. :)

Laku noć,
Barbara

1 komentar: