Pages - Menu

subota, 24. kolovoza 2013.

Polyvore jesen..


Nisam dugo bila na Polyvore-u.. Već mi je počeo i nedostajati, ali valjda sam ga se zasitila.. Već sam 4 godine tamo.. :)

Ne znam kolko sam setova napravila do sada, nisam našla taj podatak, samo ovo..

Ovo je moj profil na Polyvore-u pa me možete i tamo škicnut -> http://trubica.polyvore.com/

A sada jesenje stvarčice i na što sam trošila vrijeme.. Uglavnom, Poly uvijek opušta.. :) I divim se tim divnim stvarčicama koje želim imati u svom ormaru.











Ako ste i vi na Polyu, slobodno ostavite link na profil u komentarima..

Meni se zadnji nekako najviše sviđa, ova suknja mi je kao iz snova.. Obožavam boje i printeve, što se i vidi.. :)

Pozz svima,
Barbara

petak, 23. kolovoza 2013.

Pita s jabukama..


U svom  malom voćnjaku imam najviše jabuka.. I to kreću od Petrova pa sve do kasne zime.. 

Ja obožavam dva klasična kolača s jabukama - štrudlu i pitu. One su neizostavni dio vikenda kada počne sezona jabuka.. Iskreno, ne znam koja sorta su ove moje, imamo ju jako dugo. Nešto zadnje dvije godine i nije bila rodna, ali je zato to sve nadoknadila..

Jabuke su nutritivno vrlo kvalitetne, što zbog vitamina, što zbog ugljikohidrata, ali možda najviše zbog toga što su bogate prehrambenim vlaknima.. Zbog toga su odlične za probavni sustav i imunitet.

No, da ja krenem s onim što sam zapravo i počela..

Na redu je pita s jabukama..

Tražila sam recepte na netu, ali sam se ipka odlučila za recept iz Podravkine kuhatice "Slastice u Hrvata". Imam nekoliko njihovih kuharica i sve su odlične.


Sastojci:

Tijesto:
  • 40 dag brašna - oštroga (ja stavljam mješavinu iz mlina)
  • 30 dag margarina (ili maslaca)
  • 7 dag šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica rakije

Nadjev:
  • 15 dag marmelade od marelica - Podravka
  • 1 kg jabuka
  • 6-8 dag šećera
  • cimet
  • vanilin šećer
  • grožđice
  • limunov sok
Postupak: 

Priprema tijesta
Brašno i ohlađen, na listiće narezan, margarin dobro razmrvite pa dodajte šećer, žumanjke, rakiju, vrhnje i umijesite prhko tijesto.

 Ostavite ga počivati na hladnom mjestu 1-2h.

Zatim tijesto razdijelite na dva jednaka dijela i razvaljajte.

Jedan dio položite na pobrašnjeli lim - 40x25cm (ja sam stavila papir za pečenje) i  stavite peći.

Napola pečeno tijesto premažite marmeladom i rasporedite nadjev (koji se prethodno napravi), prekrite drugim dijelom tijesta, površinu nabodite viljuškom i nastavite peći do kraja na 200°C.

Toplu pitu pospite šećerom u prahu pa režite na kocke.

Priprema nadjeva:
Oguljene jabuke narežite na manje ploške (ja sam ih naribala), dodajte šećer, cimet, vanilin šećer, grožđice (ja ih nisam stavljala), limunov sok i kratko prodinstajte.

Savjet:
Prhko tijesto možete umijesiti i dan ranije pa ostaviti u hladnjaku.

Ja sam koristila i tepsiju drukčijih dimenzija, onu klasičnu iz pečnice.

Ovako je to ispalo na kraju..




Ja bih možda željela da je tijesto bilo malo deblje, ali svi ostali su i više nego zadovoljni mojom prvom klasičnom pitom s jabukama.. Bila je odličnog okusai brzo je nestala..

Nakon toga je bila na redu i štrudla, ali s kupovnim korama.. Pravit ću ju opet za vikend pa vam stavim recept.. Ispala je sočna i fina, i bila je najbolja štrudla koju sam jela. :) Zato ju pravim opet za vikend i stavljam recept..

Uživajte u petku i iščekivanju vikenda.. Meni je sutra na redu skupljanje šljiva za rakiju pa i nisam baš oduševljena..

Pozz,
Barbara

petak, 9. kolovoza 2013.

Medaljoni - Handmade + izrada medaljona


Već sam vam napisala kako se izrađuju medaljoni..

Ja ih baš obožavam i super mi je što si sad mogu napraviti ono što želim..

U ovom postu ću vam pokazati što sam novo napravila i kako je to izgledalo..

Najbolje da krenem ispočetka..

Medaljoni na hrpi:


Izrezivanje sličica odgovarajućih dimenzija:



Fiksiranje sa bijelom akrilnom bojom:


Preljevanje gela preko:


I nakon sušenja se dobije ovo:


A evo ih sada i pojedinačno:


















Dosta mi mitno ispadnu kad ih slikam, ai vide se mjehurići.. Ne znam kako da to sredim da budu savršeni iako su mi ljudi rekli da im ti mjehurići daju posebnu čar.. E sad, jel to kažu sam da ja budem sretna, ko zna.. :)

Svi medaljoni su stavljeni na moju FB stranicu Nakit od žice B.arbara, kao i na Moje krpice plavabarb

Cijena medaljona je 40kn i uključena je poštarina za HR, kao i lančić od 70cm..

Slobodno mi se možete javiti i poslati svoju sliku i izabrati željeni okvir. Moj email je plavabarbie2209@gmail.com

Možete me kontaktirat u vezi bilo čega..

Idem sad čitati što sam dobila u vezi izrade stranica, imam pomoć pa se sad najviše s tim borim..

Uživajte u vručini, iako najavljuju osvježenje noćas.. Nadam se da će nešto biti od toga, ova vručina ubija, ništa mi se ne da.. :(

Pozz,
Barbara