Danas je na redu bila štrudla s jabukama.. Ove dane sam kuhala sve i svašta, neka tradicionalna jela, nešto je bilo manje, nešto više uspješno..
Dobila sam domaće jabuke, i nisam dugo pekla nešto za desert, a ostalo je nešto od jučerašnjeg ručka za danas pa sam imala slobodno da pečem ovo..
Brzo i jednostavno, baš za mene.. :) Recept sam našla doma, napisan u maminoj kuharici..
Sastojci:
- kupovne kore za pite i savijače
- jabuke - ja sam uzela 7 komada
- cimet
- 3 jogurta - imala sam tekući doma pa sam taj koristila
- 3 jajeta
- 1 1/2 čaša griza (čaša je od jogurta)
- 2 čaše kristalnog šećera
- 1 čaša ulja
- prašak za pecivo
- šećer u prahu
Prvo sam izmješala jogurte, jaja, griz, šećer, ulje i prašak za pecivo u plastičnoj posudi.. Kada sam dobila jednoličnu smjesu, ostavila sam nek malo stoji.
Nakon toga sam ogulila jabuke i naribala ih, malo ih ocijedila, stavila malo griza u njih te cimeta i šećera koliko sam mislila da je dovoljno.. Šećeri se kako tko voli.. Ja volim cimet pa sam ga stavila malo više da se osjeti..
Razdvojila sam kupovne kore i mazala ih sa prethodno pripremljenom smjesom.. Namažu se dvije kore sa smjesom, i na treću se slažu jabuke..
Sve zajedno se zarola i stavi u tepsiju.. Ja sam imala smjese za dvije štrudle..
Ostane još smjese s grizom, pa se srolane štrudle namažu s ostatkom smjese i stave u zagrijanu pečnicu..
Nakon otprilike 40min, štrudla je gotova.. Ili kad počne lagano dobivat smećkastu boju..
Na kraju sam štrudlu posipala sa šećerom u prahu..
Dobar tek,
Barbara
super mi se čini
OdgovoriIzbrišiJa ovo pravim sa visnjama :D
OdgovoriIzbrišibarbara,svaka cast! recept je stvarno odlican,jednostavan. danas sam ga upravo isprobala i ispalo je odlicno! hvala Barbara! Hvala na super obješnjenju recepta i slikama. pozdrav!
OdgovoriIzbrišiSuper, hvala..!
Izbriši