Recept sam uzela sa Coolinarika
Evo i link recepta Domaci burek kao iz pekare
Ovako sam ja to radila..
Sastojci:
- kupovne kore za pite i savijače
- 500g svježeg sira
- ulje
- voda
Postupak:
Prvo sam uključila pećnicu, stavila temperaturu na 180°C, i pustila nek se grije dok ja složim burek.
U vatrostalnu posudu sam stavila prvu koru, i ostavila je da viri sa strane.. Nju sam premazala mješavinom vode i ulja.. Nisam koristila neku određenu količinu, izmješala sam istu količinu tople vode i ulja u čašu i sa žlicom premazala koru.. I drugu koru sam stavila da viri van posude..
Nakon toga sam stavila tri kore u posudu, njih sam zgužvala, i prve dvije kore sam premazala mješavinom voda/ulje, a na treću sam stavila sir.. Pošto je meni sir bio dovoljno slan, nisam ga posebno solila..
Nakon sira sam ponovno zgužvala tri kore, svaku namazala vodom/uljem i stavila ostatak sira.. Nakon toga mi je ostalo još dvije kore, koje sam opet zgužvala, ubacila u posudu na sir, svaku premazala vodom/uljem.
Rubove prve dvije kore koje su mi virile iz posude sam preklopila i tako zatvorila burek, i sve još premazala mješavinom vode i ulja..
To sam sve stavila u zagrijanu pećnicu i ostavila oko 45min da se peče.. Zapravo sam nakon 15min i nakon 30min izvadila burek van i ponovno namazala vodom/uljem..
Nakon 45min, burek je poprimio zlatno-smeđu boju i spreman je za degustaciju..
Ovako je to izgledalo na kraju:
Još jednom da napomenem, ja sam totalni početnik u ovome, a ispalo je baš onako kako treba..
Dobar tek svima..
Barbara
Nema komentara:
Objavi komentar