nedjelja, 13. srpnja 2014.

Kupovina kozmetike na Forum.hr


Uvijek sam željela isprobati neku "poznatiju" kozmetiku, pogotovo dekorativu, ali nikada nije došlo na red.

Često sam na http://www.forum.hr/ i tamo sam dugogodišnji član, ali sam se tek nedavno odlučila za kupovinu kozmetike na temi Online prodaja/zamjena - oglasi

Prvo su mi za oko zapeli neki parfemi, a nakon toga i Dior ruževi i sjajilo. Nekako imam povjerenja u cure koje tamo prodaju i vjerujem da su stvari original pa se nisam mučila oko toga. Cijene su i više nego povoljne tako da se svakako isplati pogledat što se nudi i ugrabiti neku odličnu stvarčicu koju si dugo želite.

Evo što sam ja kupila od početka godine do sada.

  • Just Cavalli Pink  edt 60ml- 100kn


Ženska varijanta javlja slatko-svježi početak sa notama hibiskusa, bijelog ljiljana i sočne breskve. U srcu cvjeta prekrasna bugarska ruža, nježni božur i cvijet Tiare. U bazi su note: ružinog drveta, ambera i mošusa. Link

Ovaj miris sam imala nekad davno i kada se tu pojavio, morala sam ga imati. Cijena od 100kn za novi edt mi je bila odlična. Nisam našla cijenu kod nas za žensku varijantu, a muška je oko 250kn pa mislim da je i ženski tako nekako. Uglavnom, ne vjerujem da je ispod 100kn.

  • Lotto Woman 50ml edt - 25kn



Ista stvar kao i s prethodnim - imala sam ga prije i koristila sam ga kao dnevni parfemčić. Ne sjećam se točno koliko sam ga platila u DM, ali mislim da je cijena bila oko 120kn. Uzela sam ga zajedno sa Just Pink i on me koštao 25kn. Bilo mi ga žao ne uzeti jer mi se svidio prije, a cijena me oduševila. Tako da se i on sad nalazi kod mene.

Ženski parfem kuće Lotto na tržištu je od 2005. godine, i donosi voćno-cvijetnu kompoziciju, punu radosti i osvježenja. Parfem nosi buke ugodnih nota mandarine, blistavog limuna, jabuke, borovnice, đumbira, senzualnog mošusa i tople-mliječne sandalovine. Link


  • Yves Rocher Moment de Bonheur edp 30ml - 45kn


 Ovaj parfem je bio špricnut nekoliko puta, ali mi to nije smetalo. Ja sam ga koristila prije slikanja pa zato toliko nedostaje. Na Yves Rocher web shopu mu je snižena cijena 180kn tako da je ovo više nego odličan ulov. Kupila sam ga bez previše razmišljanja i nije mi se baš svidio kad je došao, ali je toliko različit od mojih ostalih parfema da se odlično uklapa u kolekciju.

U visokim notama novi miris Moment de Bonheur donosi pregršt svjetlucavih nota, zelenila i začinskih akorda. Spontanost i svježina preslikana je zelenim listovima i stabljikama u početku kompozicije, kao uvertira notama ruža koje se raskošno rascvetavaju u srcu kompozicije. Srce takođe ističe i pupoljke cvjetova ruža koji naglašavaju ženstvenost i nježnost kompozicije. Sama srž mirisa je glatka kao saten, raskošna i elegantna kao svila. Donje note daju dubinu kompoziciji toplim i zemljastim nijansama pačulija i drvenih akorda kedra. Link


  • Gianfranco Ferre In the mood for love Tender edt 30ml -  70kn 279kn


Još jedna odlična kupovina.. Parfem je bio korišten i pisalo je da je samo špricnut 2,3 puta. I stvarno, bočoca je bila skroz puna kad je došla do mene. Miris mi odgovara, baš je za ljetne dane iako nisam imala pojma kako miriši. Za 70kn sam riskirala i  nije mi ni malo žao. Cijena koju sam za njega našla na netu je oko 280kn.

In The Mood For Love Tender je kreiran od nota cvijeća, voća i zelenih akorda. U visokim notama su tangerina, pupoljci ribizle i polygonum - prirodni aldehid. Srce nudi buketić jasmina, lotosa i ruža, dok osnova miluje mošusom, čempresom i benzoinom. Link


  • Pulse NYC Beyonce edp 30ml - 39kn - bilo je oko 20ml

 
Imam toaletnu vodu Beyonce Pulse i koristim ju svakodnevno i sviđa mi se pa sam odlučila kupiti i ovo za zamjenu. Količina je bila kao što je i pisalo u oglasu i znala sam što kupujem. Cijena novog je oko 170kn.

U visokim notama pokloniće žustri voćni koktel od malina, krušaka i nara ukrašen delikatnim notama arapskog jasmina i cvetovima božura. U srcu su prekrasne orhideje, koje uspjevaju i cvjetaju u samom centru grada, čak i u teškim uslovima, a omiljeni su cvjetovi popularne Beyonce. Osnova kompozicije nudi gurmanski spoj deserta crvenih smotnih kolačića i toplog i izazovnog pačulija. Link


  •  Max Factor clump defy maskara, crna - 55kn



U oglasu je pisalo da je maskara nova i pošto sam bila u potrazi za novom, odmah sam se javila i dogovorila kupovinu. Cijena je bila s poštarinom tako da sam skoro duplo jeftinije ju dobila no što je u drogerijama gdje joj je cijena oko 100kn.

Ne treba mi svakodnevno i odlično obavlja svoj posao. Inače volim MF proizvode tako da sam i s ovim zadovoljna.


  • Dior Addict Gloss 686 Fancy Purple- 80kn 



Iskreno, MF i L'oreal su mi bili doseg dekorative, ali sad kad sam ovo probala, jasno mi je zašto je cijena u drogerijama takva kakva je - oko 230kn. Kao prvo, pakiranje je predivno. Samo sjajilo divno izgleda. Četkica za nanošenje je čvrsta, a opet mekana. Ja sam se ovim oduševila pa sam nakon tog odlučila kupiti još dva Dior ruža.

  • Dior Rouge Nude 779 Illusion - 100kn


  • Dior Addict Extreme 667 Avenue - 100kn

Ova dva ruža sam kupila od iste cure i zajedno su me izašla 200kn. Pisalo je da su malo korišteni, a meni su izgledali kao novi kada su došli. Ja sam ih dezinficirala alkoholom, lagano sam iz prebrisala i ostavila da se osuše.
Ovaj drugi mi je savršen! Često ga koristim i idealan je za svakodnevne kombinacije. Isto kao i sjajilo, sama kvaliteta mi je odlična, uopće nemam osjećaj da imam ruž na usnama, lagan je i postojan, ni malo se ne lijepi.Naravno, i samo pakiranje ruža je kvalitetno i efektno. Definitivno kupujem još nešto takvo čim se pokaže prilika. Želja mi je isprobati MAC ruževe pa ću si to malo bolje pratiti.

Evo i sva tri Dior-ića



Kada sam pravila swatch, samo sam jednom povukla ruž po ruci. U nastavku slijedi i recenzija L'oreal ruža koji sam morala nekoliko puta povući kako bi se swatch vidio kako treba.



L'oreal Caresse 101 Lolita - 15kn



L'oreal Caresse 401 Rebel red- 19kn




 Kao što sam već i spomenula, L'oreal-ova kozmetika mi je super. Odgovara mi kvalitetom i prihvatljiva je cijenom.  Prvo sjajilo sam uzela čist zbog cijene i željela sam nešto takvo nude. 

Drugi sam uzela isto zbog cijene, ali i jer imam već jedan ruž iz te kolekcije (203 Rock 'n Mauve) koji mi je super. Nakon isprobavanja Dior ruževa, ne vjerujem da ću više kupovati nešto drugo. Vjerujem da ovo ne zvuči baš najbolje, ali ako za istu cijenu mogu dobiti nešto bolje i kvalitetnije, zašto ne.








 Max Factor Vibrant Curve Effect 14 Majeste - 15kn

S ovim baš i nisam zadovoljna, iako mi se boja na prvu svidjela, nije ono što sam očekivala od MF. No, poslužit će ili ću proslijediti nekoj prijateljici.


I swatch L'oreal i MF


Nisam ni bila svjesna kolika je razlika dok nisam isprobala i L'oreal ruž i Dior. Trebalo mi je dosta poteza da dobijem ovaj swatch L'oreal ruža dok je za oba Dior-ova bio potreban samo jedan. Slikano je u istim uvjetima, ista rasvjeta i baš su mi neusporedivi.

Inače se ni malo ne kužim u kozmetiku, kupujem ono što mi se svidi. Ne šminkam se svakodnevno pa mi je i ovo što sam do sada imala bilo super. Sada kada sam isprobala bolje, ne vraćam se natrag.. :)

Svakako pogledajte što cure nude na tom podforumu, ja sam već sačuvala neke stvari koje su mi zapele za oko. Imate i temu o pohvalama i pritužbama gdje možete provjeriti kakvu je preporuku netko dobio (i kao kupac i kao prodavač). Cure su odlične, nisam imala nikakvih loših iskustava, sve je bilo kako smo se i dogovorile.

Njima ćete pomoć, a i vama će dobro doći da kupite nešto po "forumskoj" cijeni.

Sretno traženje i dobar ulov vam želim!

Pozz,
Barbara