ponedjeljak, 28. siječnja 2013.

Ideje za poklon - Fotografije


Mislim da sam već prije spomenula darivanje između mene i prijateljica.. Darivanje je trebalo biti za Božić, ali se nismo nikako uspjele skupiti na jednom mjestu jer živimo okolo naokolo..

Jedna od nas 5 se udavala ovaj vikend pa smo se sve uspjele skupiti na jednom mjestu i izmijeniti darove.. Bilo je samo jedno pravilo - poklon se mora napraviti..

Ja sam se odlučila koristiti naše stare fotografije.. Nisam htjela tu stavljati naše slike pa sam za slikanje stavila nešto što sam imala na laptopu, samo da vidite ideju..

  • Drvene kockice puzzle
Sigurna sam da ste i vi imali ovo kao djeca.. 
 Link
Jedino sam ja odlučila staviti naše fotografije.. 

Prijatelj mi je napravio kockice (4cm) i nekakvo malo postolje za njih.. Na kraju nisam to postolje uslikala..




Ide 6 fotografija, i onda si slažete kako vam se sviđa.. 

Prvo sam isprintala fotografije i izrezala dimenzije koje mi odgovaraju, i fotografiju razrezala na kockice koje sam onda lijepila običnim UHU ljepilom.. 

 Jedino mi je žao što nisam dala veće kockice napraviti, ali što je tu je..

  • Džepni kalendar
Prije sam imala po 10 tih kalendarčića u novčaniku, svi kafići i firme su ih dijelili.. Ove godine nisam dobila ni jedan, a mislim da nisam ni prošle.. Obavezno imam jedan u novčaniku i uvijek dobro dođe.. Zato sam i došla na ovu ideju - napraviti džepni kalendar sa slikom prijateljice.. Stavila sam jednu sliku gdje je ona s dečkom, i jednu gdje smo nas dvije..



  • Džepni album
Imala sam prije spremljeno hrpu linkova na ovakve stvari, ali mi je virus sve pojeo tako da sam sad ponovno u potrazi za dobrim idejama.. Napokon sam našla stranicu koju sam imala prije spremljenu, i koju sam dugo tražila http://bighugelabs.com/

Tu možete napraviti odlične stvari s vašim fotografijama, a moj izbor je pao na album.


Upload-ate fotografije, spremite ih onako kako želite da idu, isprintate te savijete i izrežete onako kako je prikazano na stranici..



Ovako je izgledala početna stranica mog albuma

Izabrala sam naše slike s pijanki i ubacila ih.. Kupila sam foto papir, malo se teže savijao/slagao, ali je sve ispalo kao treba..

  • Šljivovica i višnjevac
Kod nas u Slavoniji ne može ništa proći bez dobre rakije.. Ja imam svoju domaću i ove godine sam pravila i višnjevac.. Pošto se cura kojoj sam ja pravila poklon zaručila nedavno, i nagodinu planira svadbu, dobila je dvije bočice.

Bočice sam kupila u trgovini koja prodaje takve stvari.. Mislim da je jedna bila 10kn..  U Polyvore-u sam napravila etikete i isprintala ih na samoljepljivi papir.. Etikete se tu baš i ne vide najbolje pa ih evo ovako.


Na drugu stranu sam stavila mladence i njihova imena.. Tu sam ih maknula.

Nadam se da je frendica zadovoljna poklonom.. 

Mene je moj oduševio..Iako nije napravljen.. Izgovor je bio taj da se ona udaje i mora svadbu organizirat pa joj je ovo bilo lakše - naručiti s Ebay-a ono što mi se sviđa.. I u Kik-u je kupila ovaj roza pernati šal.. Predobra stvar za nekakve pijanke.. A dolazi i doba maskenbala..

Moj poklon


Panda mi je zakon..! Jedva čekam da prošećem i nju i torbu.. Danas je bilo sunčano, nadam se da će i ostati tako..

 Pozz,
Barbara



petak, 18. siječnja 2013.

Kreativci - Naughty BAGS


Pišem o Ebay-u i Asos-u, pa zašto onda ne predstaviti i naše cure koje ulažu svoje vrijeme i trud da nešto naprave. Tako sam i došla na ovu temu..

Trošenjem vremena na Facebook-u, naišla sam na ovaj link.. Neko od mojih prijatelja je stisnuo like na jednu fotografiju koja mi je odmah privukla pozornost..

Kao što se i može vidjeti iz mojih internet kupovina, obožavam torbe i imam ih preko nekoliko.. Zbog toga me je i ovo privuklo..

Naišla sam na nešto savršeno..

Znam da puno cura pravi torbe. Nije to uopće jednostavno kao što se čini.. Probala sam i ja. Nabavila sam umjetnu kožu, odredila dimenzije, izrezala dijelove i  krenula u avanturu.. Hm, nije ispalo baš kao što sam planirala.. Vjerujem da moja šivaća mašina baš i nije za te stvari, a možda se samo treba prilagoditi malo tvrđim materijalima..

Sve u svemu, jednu sam sašila, stavila na nju zakovice koje sam naručila i to je to, stoji.. Ne valja mi podstava, šavovi se vide, dosta je mlitava jer ju nisam dobro podstavila. Zato stvarno cijenim cure koje šiju torbe.. Vjerujete mi, nije lako ni izrezat kožu, a ja imam prave krojačke škare (koje su vjerojatno samo za tanje materijale, zapravo jesu).

I da se vratim na ono što vam zapravo želim pokazat Naughty BAGS

Kada sam poslala poruku i pitala je l' mogu staviti neke slike na svoj blog, javila mi se simpatična Irena.

Dopuštenje sam dobila odmah.

Irena i mama ih prave nekih 8,9mj.. Irenina mama šije nekih 20ak godina iz hobija pa su odlučile zajedno nešto napraviti.. Sve je počelo od torbi za prijateljice, a sada su dostupne i nama ostalima.. Mislim da bi bila šteta da je Irena to zadržala samo za sebe..

Torbe su od eko kože i platna.. Lanac ili kožni remen se mogu birati, a možete to i izostaviti, ovisno što želite. Irena radi i po narudžbi tako da možete sami odabrati print i izabrat dimenzije..

Cjene se kreću između 100 i 150kn za manje modele, dok su veće oko 200kn.. Mene je cijena baš ugodno iznenadila jer nisam mislila da će ove pismo torbe biti manje od 250kn, pogotovo što imaju print po želji i izgledaju posebno.. Na Facebook-u imate i album sa predloženim printevima.

Za sva pitanja se možete obratiti na Facebook stranici, Irena je vrlo susretljiva i na sva moja pitanja mi je jako brzo poslala odgovor..

 Sad hrpaaaaa slika.. Nisam se mogla odlučiti za jednu, dvije.. Stvarno su odlične.

















Sve slike sam uzela sa Facebook-a..

Meni su favoriti Audrey Hepburn, Mali Princ i Snoopy.. 

Sigurno ću jednu naručiti, samo se moram odlučiti za print.. 

Koji su vaši favoriti..? 

Biti će još ovakvih predstavljanja, a možete se i sami javiti na moj email plavabarbie2209@gmail.com

Pozz svima, a posebno Ireni..

Barbara

P.s. Uživajte u snježnim radostima, došao je i kod nas u Slavoniju..




srijeda, 16. siječnja 2013.

Everything5pounds..


Napokon su stigle cipele koje sam naručila pa da vam prestavim ovu stranicu i kako funkcionira..

Radi se o Everything5pounds.

Već sam jednom imala jedne njihove cipele, ali ih nisam sama naručila, već sam ih otkupila..
Radi se o ovima
Cipele su izgledale odlično, ali je meni peta ipak bila previsoka pa sam ih proslijedila frendici.. Nisam ih našla sad na stranici pa nemam link za njih, a nemam ni svoju sliku..

Cipele su odlično napravljene, boje su super, ako i materijal, nešto kao brušena koža.. Bilo mi je žao što ih moram proslijediti dalje, ali meni bi samo skupljale prašinu jer nisam navikla na previsoke pete i nikako ih ne bih mogla nositi koliko god su one bile stabilne..

Zato je ova stranica dobila drugu šansu od mene.. Kao što sam napisala u jednom od prethodnih postova, izbor je pao na ove
  •  High Padded Collar Covered Wedge Boots

Uzela sam ove zelene, a bile su dostupne još i ove


Trenutno su dostupne samo plave.

Ove zelene su stvarno odlične.. I po izgledju i po udobnosti. Pročitala sam i recenzije na njihovoj stranici, i svi imaju samo pohvale tako da nije samo do mene.. Uzela sam svoj broj i mislila sam da će mi biti uske jer imam šire stopalo, ali su taman. Peta nije jako visoka tako da su i stabilne. Nisam ih još nosila kako treba, čekam malo ljepše dane, ali mi se sada čini da ću bez problema moći skakutat u njima duže vrijeme..

Evo ih kod mene




Svaka je došla u svojoj vrečici.

Materijal je nešto kao antilop pa su zato ove "mrlje", ovisno o položaju tih dlačica.. Tu ih je još malo i fotoaparat pojačao.. Uživo se ni ne primjete.. Boja je kao na njihovoj slici, najsličnija je ovoj mojoj zadnjoj.

Iako im je cijena 5f, na kraju mi je izbacilo da su 4,17f. Poštarina ide prema težini, tako da kad ubacite željene predmete u košaricu i upišete adresu, možete vidjeti koliko će vas doći poštarina. Mene je izašla 8,56f. Znači da sam sve zajedno platila 12,73f, tj. oko 120kn i za tu cijenu su mi stvarno odlične.

Firma ima sjedište u Londonu i došle su za manje od 10 dana od plaćanja.. Još jedan plus za ovu stranicu..

Evo još nekih stvari koje mi se sviđaju, ali će ipak malo pričekat:
  •  Split Neckline Colour Blocks Shift Dress 

  •  Cartoon Pattern Side Collar Neck Dress
 Link

  •   Buckle Detailed Velour Flat Boots
    Link 

  •  Stitch Design Classic Messenger Bag
    Link 
     
     
  • Deep V-Neck Thin Long Cardigan
    Link 
     Dosta za sada..

    Jeste kupovali nešto s ove stranice..? Možda nešto od odjeće..? 

    Za sada još samo gledam, ali mi se sve više čini da ću uskoro opet poslovat s njima.. :)

    Pozz,
    Barbara