petak, 26. listopada 2012.

Ebay ogrlice - max 2$..


Kad je magla i loše vrijeme, što raditi nego trošiti novce na Ebay-u..

Tako da sam si uzela jednu ogrlicu, a pošto je izbor stvarno velik, evo još nekih koje su se našle u užem izboru..

1. Occident Fashion Popular Punk CONTRAST COLOR half round pendant Necklace New - 1,86$
Link 
 Na ovu sam sad naletila, i morala sam ju uvrstit.. Čini se da će i ta postat moja.. :)

2.  3Color Fashion Moustache Handlebar Mustache Necklace - 1,65$
Ove 3 boje su na raspolaganju.. Ja imam bijele brkove prsten, i obožavam ga.. Još da stavim ogrlicu, bilo bi previše tako da ovo ipak preskačem..

Evo i crni ako netko želi - 0,99$

3. Fashion Vintage Style Green Red Apple Core Shape Pendant String Necklace Chain - 0,99$
Jabuke sam vidjela kod jedne cure na blogu prije nekoliko mjeseci, i pokušala sam ih uhvatit, ali bi mi ispale preskupe.. Sada sam ih našla za 6kn, ali sam u međuvremenu odustala od njih.. Zelena ili crvena..?

4. Fashion Korean Style Vintage Rhinestone Full Crystal Spider Necklace Pendant - 1,79$
Volim šljašteće stvari, ali ovo je previše i za mene.. Ili možda nije.. Ne znam još, nek stoji na listi..

5. Choose Pattern Retro Bronze Backside Pandant Necklace New Fashion Free 246N - 1,45$
Osim ovi na slici, ima još sa paunom i Audrey Hepburn.. Mislim da mi se taj sa Audrey najviše sviđa.. Ili možda ipak Pariz..

6.  Occident Style Retro Fashion Generous Skull Heads Long Necklace Sweater Chain - 1,89$
Divna.. Znam da mnogi ne vole lubanje, al ja baš volim.. A ova je savršena.. Gledam ju, i gledam, i gledam.. Isto sam ju vidjela na jednoj blogerici i oduševila me.. Zato mi je već duže rijeme na watch listi.. 

7. Retro vintage necklace fashion jewelry Bronze owls red gem pendant chain - 1,70$
Ogrlica sa sovama ima stvarno puno, ja sam ipak ovu izabrala.. Ne bih si ju kupila, zato što imam već jednu oglicu sa sovom..

8.Peacocks Feathers Heart Key Leaf Tassels Pendant Necklace Long Sweater Chain - 1,99$
Sviđa mi se, ali se bojim da bi ovo "zlato" moglo biti prežuto.. 

9.  2012 NEW Classical fashion noble White wings Butterfly necklace N64 - 0,99$
Nemam ni jednog leptira u svojoj kolekciji, a na Ebay-u je stvarno velik izbor.. Ovaj mi se sviđa najviše, barem od tih jeftinijih.. Možda naletim na nešto bolje jer me ovaj baš i nije ostavio bez daha.. 

10. Hot New Fashion Cute Globe Binocle Charm Chain Necklace Pendant - 1,37$
Oduvijek sam htjela imat globus u sobi, ne znam zašto.. Možda jer imaš cijelu Kuglu pred sobom.. Ovo je skroz slatko..

  • Hot new fashion vintage jewelry necklace Elephant pattern diamond chain pendant - 1,44$
    I slonić za kraj.. Ovo sam uzela sebi.. Kažu da slonovi sa uzdignutom surlom donose sreću.. Baš bi mi dobro došla u zadnje vrijeme.. :)

    I to je sve za sada.. Kod ovih sellera se može naći i nešto drugo, po sličnim cijenama..

    Pozz,
    Barbara

srijeda, 24. listopada 2012.

do!ts.. DIY


 Dolazi vrijeme blagdana, i ako mislite nešto napraviti za svoje najdraže, mislim da je već vrijeme da skupljate ideje.. Barem sam ja to počela raditi..

Prošli Božić smo prijateljice i ja organizirale "skriveno" darivanje, buđet je bio 50kn, ali se zato moglo i nešto napraviti od stvari koje se imaju doma..

Ja sam pravila rajf, nekakve kolačiće, ukosnice s cvijetom (još je nešto bilo, ni ne sjećam se), i to sam stavila u kartonsku tortu koju sam napravila..

Dogovor je bio da se ove godine sve mora praviti, da nema gotovih poklona.. E sad, hoćemo li to uspjet izorganizirat, ko zna, pogotovo što smo se raširile po Lijepoj Našoj.. Bez obzira na to, ja sam u potrazi za idejama.. Ako i ne bude nekakvog organiziranog darivanja, ja ću biti spremna.. :)

Ako niste čuli, do!ts je online magazin za promicanje handmade kulture.. Prvi broj je izdan u prosincu 2011. godine i upravo čekam izdanje 4. broja..

Ideje su super, sve je objašnjeno kako treba, i zato evo nekih ideja iz do sada izašlih izdanja..

Neću prepisivat tekst, samo sam izrezala neke ideje koje meni najviše odgovaraju i ljepim stranice.. Na linku koji sam stavila se vidi sve kako treba i može se sve bez problema pročitati, a i naći neke druge ideje..

1. Šareni beštek - baš ono što ime kaže.. Pribor za jelo umotan u fimo masu.. Kreativno, jednostavno.. I savršen za neke osobne misli..


2. Ombre torba - ako imate imalo vještine sa šivaćom mašinom, napravite običnu platnenu torbu i umočite ju u boju za tekstil.. Ako ipak nemate smisla za to, može se naći i jeftinih torbi i samo ju obojate.. Naravno, možete i nekakvom bojom za ekstil nešto i napisati, bilo nečije ime, citat, ili čak nacrtat..


3. Umotana šalica - ovo je ipak za nekog tko malo barata iglom i vunom.. Ja baš i nisam u toj kategoriji iako znam neke osnove.. Ne ide mi baš najbolje, znala bih ovo pravo/krivo i to je to.. I ne bi bio baš ujednačen bod, ali nema veze, važna je namjera.. :)


4. Sapun - ovo mi je baš želja napraviti.. Kako sebi, tako i poklonit prijateljicama.. Pošto imam super ideju za poklon, koju ipak tu neću staviti :), ovo mi je broj 2 na listi.. I ako ništa drugo, napravit ću sebi.. Muči me samo gdje mogu naći te baze za sapun.. Morat ću se raspitat u vezi toga.. Ja ipak ne bih pravila ništa sa slikom, stavila bih nekakva ulja unutra da fino mirišu, klasično cimet/vaniliju ili možda metvicu..


5. Pamučne ogrlice - ovo je baš postalo hit u zadnje vrijeme.. Ne zahtjeva nekakvo posebno znanje, samo malo truda i vremena.. I super poklon je tu.. Potrgane majice koje ne mislite više nositi, ali i ne možete ih nekom ni dati, mogu se reciklirat na ovaj savršen način..


6. Anđeo - slatko i pravo Božićno.. Kad gledam ove stvarčice, ne mogu dočekat da dođe taj 12. mjesec, da sve bude šareno i šljašteće.. Obožavam Božić i sve vezano za njega..


7. Okvir za slike - osim što se može staviti svoja slika, slika ekipe ili jednostavno nekog dragog mjesta, može se nešto naslikati i uokvirit.. Za mene je ipak ova orva opcija, gdje izradim sliku i uokvirim ju.. Ovaj kartonski okvir ne izgleda teško za napravit, ali neću znati dok ne probam..

8. Stolni vrt - samo ime kaže što je.. I uljepšat će, ali i utoplit svaku prostoriju.. Pogotovo jer dolazi zima, sve je u magli.. Ovo ipak podsjeća da će doći i proljeće.. Potrebna je posuda sa zemljom i malo istraživanja koje zelenilo zasaditi.. Ostalo ukrašavanje ipak ide po osobnom ukusu..

Gotovo predstavljanje časopisa za sada.. Jedva čekam slijedeći broj i vjerujem da ću im ukrast koju ideju..

Ionak je prehladno za bilo što, maglovito, kišno.. Savršeno je vrijeme za spavanje, ali i za neke kreativne stvari da se ubije ta uspavanost..

Ja idem peglat.. :) Nije kreativno, ali se mora..

Pozdrav,
Barbara


subota, 20. listopada 2012.

Buhtle s pekmezom od šipka..


Napokon je započeo i vikend..

Subota je inače dan za spremanje,ručak bude neki brzinski, i onda su na redu kolači..

Ovaj put su to buhtle s pekmezom od šipka.. Obožavam šipak i šljivu, a pošto sam ovaj imala doma, došao je taj na red..

Samo da se zna, ovo su moje prve buhtle i ispale su baš super..

Radila sam ih po ovom receptu Recept i oduševilo me..

Znači, recept ide ovako:

Sastojci:
  • 1kg brašna - ja uzimam brašno iz mlina, nekakvu mješavinu oštrog i glatkog
  • 1 svježi kvasac
  • 1dl ulja
  • 0,5L mlijeka
  • malo soli
  • malo šećera
  • pekmez od šipka
  • 1 jaje
Za početak sam ugrijala mlijeko da bude mlako.. U jednu zdjelicu sam izdrobila kvasac, stavila malo šećera i dolila malo mlijeka.. To sam sve pomiješala i ostavila da kvasac počne radit.. Za to vrijeme sam pripremila ostatak sastojaka i sve stavila u plastičnu posudu.. Nakon što je kvasac proradio, usipala sam i to u ostale sastojke..

Inače tijesto za kiflice "mijesim" mikserom i onim spiralnim nastavcima, ali sam skužila da ovo ipak neću moći jer je malo tvrđe.. Tako da sam tijesto zamjesila ručno u toj plastičnoj posudi.. Preko posude sam stavila krpu i ostavila oko 30 - 45min da se tijesto diže.. Treba se količina udvostručit i onda je spremno za slijedeći korak..
 
Prije no što sam dignuto tijesto dalje počela mijesit, upalila sam pečnicu na 180°C i pustila nek se zagrije..

Dignuto tijesto sam izvadila iz posude i stavila na pobrašnjenu  podlogu gdje sam ga još malo premijesila i razvaljala na otprilike  0,5cm.. Tako razvaljano tijesto sam narezala na kvadrate i na svaki kvadratić stavila po žličicu pekmeza od šipka..

Krajeve kvadrata sam spajala i nekako oblikovala kuglice kako mi pekmez ne bi iscurio van.. Te kuglice sam stavljala u kalup za torte/pite koji sam prethodno malo namazala uljem..

To bi bilo nešto ovako.. :) Žao mi je što nemam slike od početka procesa..


Kada sam sve buhtle smotala, ostavila sam ih još malo nek odstoje u kalupu.. Ovo je mali kalup i ostalo mi je još tijesta, kao što se vidi na slici iza.. Bilo bi vjerojatno za još jednu turu..

Izmutila sam jedno jaje i namazala dignute buhtle s njim i stavila u zagrijanu pečnicu.. Nakon 20min je tijesto požutilo/posmeđilo i buhtle su gotove..


Iako mi je ipak negdje iscurio pekmez, bila sam oduševljena rezultatom jer sam mislila da ja za to potrebno neko posebno umijeće pošto su to uvijek bake pekle kod mene u obitelji.. Čini se da je zapravo potreban dobar recept, malo nekog osnovnog znanja kako zamijesit tijesto i dobra volja..

Na to sam prosijala šećer u prahu..


I za kraj, dobar tek.. :)



Slijedeći put idu s pekmezom od šljiva, a vjerujem da bi i s Nutellom bile odlične.. Vidjela sam da se mogu praviti i slane.. Već ću ja to sve isprobat..

Pozz,
Barbara

četvrtak, 18. listopada 2012.

Uređenje doma - Slike U Dijelovima..

 Link

Dosta dugo planiram preuredit svoju sobu i zapravo je pretvorit iz "dječje" u "odraslu"..

Prvo sam smislila kakve police želim, nakon tog sam izabrala boju zida, i naručila s Ebay-a naljepnicu za zid.. Naravno, ništa još od tog nisam napravila, ali bitna je ideja i dobra volja.. :) Zato krečenje i sve ostalo ostavljam za rano proljeće.. Zapravo, brzo će i to..

Uz sve to, odluka je pala i na to da nabavim neku sliku.. Imam dvije male uramljene, dva pejzaža. Prije nekoliko godina sam vidjela ove slike u dijelovima i to mi se baš urezalo u misli..

Ne znam jel imaju neki drugi naziv, ja ih zovem Slike u dijelovima.. Jednu sam stavila na watch listu, na aukciji je i aukcija završava za manje od sat vremena, a evo neke koje su na "Buy now".. Po imenu, ili po selleru, mogu se naći i neki drugi motivi, ili aukcija.. 

Meni su savršene, jedva sam se odlučila na nekoliko.. :)

1. Large Art OIL PAINTING Wall Decor On Canvas 144 - 20,99$ + 20$ poštarine = 40,99$
Pod dimenzijama piše da je 16x24"=3p 
1"=2,54cm
Malo sam zbunjena dimenzijama, čini se da je svaki dio te veličine, morala bih poslat poruku selleru.. Iako kod nekih drugih slika, gdje su dijelovi različitih veličina, piše npr. ovako -> 16x24=2p 20x24=1p
Tako da pretpostavljam da je svaki dio ovih dimenzija što stvarno čini veliku sliku..
I da, dolazi bez okvira, samo platno.. Negdje je stavljeno kako izgleda slika na okviru pa kad na to dođem, stavim.. :)

2. NEW (NO Frame) Art Oil Painting On Canvas Set(4PCS) Flowers FREE SHIPPING OP096 - 41,27$
Dimenzije su  napisane na slici..

3. (NO Frame) Oil Painting On Canvas Set(4PCS) Dance Sports FREE SHIPPING OP097 - 41,27$
Dimenzije su na slici..

4. Modern Abstract Huge Wall Art Oil Painting On Canvas 4pc +Free gift - 41,66$
Dimenzije12x36"=1p  16x32"=2p   16x24"=1p

5. Hot sale NEW Modern Abstract Huge Oil Painting Canvas art +free gift - 41,88$
Dimenzije su 12x36"=3p

I evo slika kako bi se trebalo staviti na okvir, koji se ne dobije.. Zapravo se treba dodatno platit, ali mislim da nema potrebe za tim, jednostavno se može napraviti.. Tj može napraviti netko tko ima imalo smisla za te stvari, je nemam baš..


6. (NO Frame) Oil Painting On Canvas Set(3PCS) flowers WALL deco YH051 - 37,66$
Dimenzije su na slici..

7. (NO Frame) Hand painted Oil Painting On Canvas Set(3PCS) Rhythm Dance YH088 - 37,66$
Dimenzije su na slici.. Nešto slično ovom želim.. :)

8. MODERN ABSTRACT WALL CANVAS ART OIL PAINTING black white red TREE - 37,89$
Link 
 Ne znam zašto nigdje ne pišu dimenzije, al mi se baš sviđa ideja pa zato stavljam.. Uvijek se može seller kontaktirat u vezi bilo koje nejasnoće..

9. 100% handwork art Modern Abstract Huge Canvas Oil Painting +Free gift - 35,99$
Dimenzije su  16x24"=1P 12x36"=2P
 Ajme kako bi mi ovo savršeno odgovaralo na mom zamišljenom narančastom zidu..

10. Hand-drawn MODERN ABSTRACT DECOR OIL PAINTING ON ART CANVAS (No Frame) - 36,88$
Dimenzije su 12x12"=2p  24x24=2p

11. MODERN ABSTRACT ART OIL PAINTING ON CANVAS no frame - 36,88$
Dimenzije su 20x20"=3p

12. HOT Art Oil Painting On Canvas Set(3PCS) Modern Abstract (NO Frame) YH046 - 35,11$
Dimenzije su napisane na slici..

13. hand-painted MODERN ABSTRACT LARGE ON CANVAS ART OIL PAINTING-FASHION +Free gift - 34,99$
Nisam našla dimenzije, mora se pitati za točne informacije..

14. hanHand Painted artwork Charm purple Oil Painting on canvas 8x20inchx3+Free gif - 34,99$
Dimenzije su 8x20"=3p

15. 3PC NEW MODERN ABSTRACT Style ART CANVAS OIL PAINTING Cherry blossoms - 34,86$
Dimenzije su 12x24"=1p 24x24"=1p

16. MODERN ABSTRACT CANVAS ART OIL PAINTING - 34,77$
Dimenzije su 16x32"=3p

17. 3pcs MODERN ABSTRACT HUGE WALL ART OIL PAINTING ON CANVAS No Frame - 34,88$
Dimenzije su 20x20"=3p

18. Beautiful ! Large Art OIL PAINTING Wall Decor On Canvas+Free gift - 34,99$
Opet ne pišu dimenzije, ali slon je stvarno predivan, zato ga stavljam.. 

I to je to za večeras..

I da, ona prva prva slika, koja je kao naslovna, je ta za koju sam htjela bidat.. Na kraju sam odustala, ali ima vremena.. Baš bi bila savršena u mojoj odrasloj sobi.. Završila je na 34$.. Malo mi je i žao što ju nisam ganjala..

Birala sam ih po cijenama koje si ja mogu priuštiti, i po onome što se meni sviđa.. Izbor je stvarno odličan, samo izaberite, nađite nekog da napravi okvir i savršena dekoracija je tu.. Vjerujem da će uljepšat bilo koji prostor..

Super su i poklon, za svatove ili rođendan, neku godišnjicu.. Barem ih ja želim.. :)

Laku noć,
Barbara